The Grand Tour komt met videogame

The Grand uitmelking is begonnen. De deal die de drie ex-Top Gear-presentatoren met Amazon maakten, omvat blijkbaar meer dan alleen het produceren van een grappig TV-programma. Enter The Grand Tour Game...

Het is zover, u kunt eindelijk in de rimpelige huid van James May, Richard Hammond of Jeremy Clarkson kruipen en doen wat zij doen. Bijna letterlijk, want dat is het idee achter de nog te verschijnen The Grand Tour Game. Het spel geeft de speler de mogelijkheid om vrijwel alles te doen wat de presentatoren in de shows ook deden. Denk aan het bijvoorbeeld aan de epische roadtrip door Noord-Afrika met een leuke set cabrio's. Dat kunt u ook doen, over dezelfde route, met dezelfde auto's.

De game omvat bij aanschaf alleen alle content van de eerste twee seizoenen. Het derde seizoen komt later dit jaar (data nog onbekend) en hetgeen getoond wordt in de afleveringen, komt gelijktijdig beschikbaar als download voor de game. Je zou in theorie een hele show dus live mee kunnen spelen. Hiervoor is het overigens wel nodig om een season pass naast de game aan te schaffen, anders duurt het wat langer voor de content beschikbaar is.

Verwacht geen serieuze racegame, The Grand Tour is ook alles behalve serieus te noemen. Nee, reken vooral op rare stunts met te dure auto's en een multiplayer-optie met rokende Rimacs en auto's die met bandenverscheurende kop en schotels kunnen schieten. Dit alles met het constante gepraat van Clarkson, May en Hammond door de speakers. De presentatoren hebben namelijk uren en uren aan voice-overs ingesproken.

Anyway, kunt u niet meer wachten om de game op uw Xbox One of PlayStation 4 te spelen, dan heeft u voorlopig nog pech, omdat een releasedatum en een prijs nog niet gegeven zijn. U zult het voor nu moeten doen met een korte trailer.