Lewis Hamilton voelt hete adem van Sebastian Vettel in Spa

Na een aantal lange weken van afwezigheid keert de Formule 1 dit weekend eindelijk weer terug. De rijders zijn hopelijk weer opgeladen en sporen hun teams aan om meteen in de hoogste versnelling te schakelen. Hamilton is bang dat Ferrari langszij komt.

Al vier jaar op rij worden de zilverpijlen van Mercedes heersend wereldkampioen in de Formule 1, maar dit jaar is er eindelijk een uitdager opgestaan. De rode bolides van Ferrari, en met name die van Sebastian Vettel, doen een serieuze aanval op de wereldtitel. Vorig jaar deden de Italianen dat ook, maar na een halfjaar moesten ze toch afhaken. 

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton ziet de bui echter al hangen: die spaghettivreters laten zich niet nog een keer zo knullig verslaan. De technici van Ferrari hebben duidelijk ook de noot van de V6-motor gekraakt, waardoor er nu een snellere krachtbron achterin ligt dan bij Mercedes. Hamilton waarschuwt zijn team vast: "Toch weten we allemaal dat Ferrari nog de overhand heeft als het op snelheid aankomt. Er is dus nog steeds veel werk aan de winkel voor ons."

De Brit staat momenteel nog wel bovenaan in het kampioenschap, maar het verschil is met 213 tegen 189 punten nog steeds te overzien voor Vettel. "We zullen meteen vol gas moeten geven," aldus Hamilton. Tja, dat is natuurlijk niet heel onverwacht in de motorsport. Het is wel te hopen dat de twee kampioenschapskandidaten er een spannendere strijd van maken dan vorig jaar: van de zes races na de zomerstop won Hamilton er toen vijf, in de andere werd hij tweede. Hierdoor was het kampioenschap al na Mexico - twee races voor het eind - beslist.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf107a16868', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });