Novitec geeft McLaren 720S 800+ pk

De McLaren 720S een trage machine noemen ,gaat in elk opzicht te ver, maar er zijn Duitsers die 720 pk niet goed genoeg vinden. Daarom tuneden de mensen van Novitec de supercar om 10% meer power op de achterwielen te zetten.

Het aanpakken en verbeteren van een exotische supercar kan best een risicovolle onderneming zijn. Het gaat dan ook vaak genoeg compleet de verkeerde kant op. We kunnen niet zeggen dat tuner Novitec een goede voorgeschiedenis heeft op dit gebied, des te meer is het verrassend om te zien hoe ingetogen ze de McLaren 720S hebben aangepakt.

Visueel lijkt er niet heel veel veranderd te zijn, maar als je de auto iets langer bekijkt vallen de grote 21 inch velgen toch wel op. Ze komen beter tot hun recht onder de extra verlaagde auto, die ook van een nieuwe omlijsting voorzien is. Daarmee doelen we op een nieuwe bumper- en side skirt-set van koolstofvezel. Heel veel anders oogt het niet, maar het maakt de auto net even dat tikkeltje agressiever.

Waar de tuner wellicht een beetje te ver in is gegaan is het toevoegen van nutteloze stukken carbon fiber. Deze zijn terug te vinden in onder andere de motorkap, de frunk en de zijspiegelkappen. 

Als kers op de taart hebben de Duitsers ook de twinturbo V8 onder handen genomen. Novitec plaatste een power kit waardoor het totaal aantal paarden van 720 naar 805 steeg. Hierdoor ramt de 720S zichzelf niet meer binnen 2,9 seconden naar de 100 km/u, maar duurt dat trucje nu nog maar 2,7 seconden. 0 naar 200 km/u kost 7,5 seconden van uw leven (0,3 seconde sneller) en de top ligt nu op een schappelijke 346 km/u. Ook dat is wat hoger (5 km/u) dan de standaard 720S.

Voor extra effect kan er nog gekozen worden voor een speciale, extra luide uitlaat gemaakt van RVS. Voor degene die niet dagelijks de buren willen wakker maken, is er ook de keuze voor een uitlaat van Inconel. Deze heeft Novitecs flap control zodat de bestuurder het uitlaatgeluid zelf onder controle heeft.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd31c0bdfc84', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });