Beschonken Bruggink beukt boom in Benz, breekt botten

Niet alleen paarden zijn klootzakken, ook hun berijders kunnen er wat van. Neem Gert-Jan Bruggink, een topruiter die voorlopig even niet op een paard gaat zitten, want hij brak dinsdagavond zijn arm toen hij in benevelde toestand op een boom klapte.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde volgens TC Tubantia op de N343 bij Weerselo, niet ver van De Lutte, waar Bruggink woont. Op de foto is te zien hoe de rechtervoorkant van Brugginks E43 AMG Estate (401 paarden onder de kap) in de kreukels ligt. Zijn nieuwbakken vrouw - die twee weken geleden haar prins op het witte paard huwde - gooit het in een reactie op oververmoeidheid, een woordvoerder van de politie op alcohol. Bruggink blies namelijk 590 µg/l, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid (de limiet voor niet-beginnend bestuurders is 220 µg/l), wat hem even niet de meest sympathieke knakker in Twente maakt. Beter had hij het (apostel-)paard terug naar huis genomen, maar in plaats daarvan deed hij een Dave Roelvinkje.

Waarom zijn vrouw überhaupt een reactie heeft gegeven is ons een raadsel, in zo'n geval hou je gewoon je kaken op elkaar en ga je niet wrijven in een vlek. Of je noemt man en paard, en geeft gewoon ruiterlijk toe: 'het was dom'. Next. Hoe het ook zij, de E-Klasse (met Duits kenteken, want BPM betalen is voor ezels) kan naar de schroothoop. We gokken dat de dubbele kater de volgende ochtend gepaard ging met een flinke koppijn. Maar Bruggink kan het gelukkig lijden. Bewegend beeld bij RTV Oooooooost.