Goodwood Revival host duurste race ooit

Als er een evenement op het Engelse Goodwood-landgoed wordt georganiseerd, kun je ervan uit gaan dat er dure auto's bij betrokken zijn. Voor de 20ste editie van de Goodwood Revival heeft men het voor elkaar gekregen om de duurste race ooit te organiseren.

Het aankomende Goodwood Revival-weekend wordt afgetrapt met heel veel rollend geld. Op eerste dag van de twintigste editie van dit feestje verschijnt er voor ongeveer tweehonderdmiljoen Britse pond aan klassieke auto's aan de startlijn van de Kinrara Trophy. In totaal kunnen bezoekers voor ruim een half miljard pond aan voertuigen verwachten op het evenement. 

De Kinrara Trophy is een jaarlijks terugkerend fenomeen op Goodwood Revival. Het is een race van een uur die plaatsvindt tijdens zonsondergang. Alleen GT-auto's met een dak en een motorinhoud van drie liter of meer mogen meedoen. Daarnaast is het vereist dat de auto van voor 1963 dateert. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld tien Ferrari 250 GT SWB, een 330 GTO, vier Aston Martin DB4 GTs, twee AC Cobra's en een Maserati 3500 meedoen. 

Het mooiste van dit evenement is natuurlijk dat de klassiekers hier doen waar ze voor gemaakt zijn: racen. Of zoals de Duke of Richmond het zelf mooi weet te brengen: "Most would expect to find cars of this value locked away in a garage or museum. But at the Revival you will find them racing into the dusk, headlights blazing, and brake discs glowing as they roar around one of the fastest and most demanding circuits in the UK. It is a thrilling and unforgettable experience for spectators, and a nerve-tingling one for the owners and drivers."

Dat de race met dergelijk deelnemersveld iets speciaals is mag duidelijk zijn, maar we geven u geen ongelijk als u er nog niet van overtuigd bent dat de deelnemers ook daadwerkelijk 'racen' in hun miljoenenbolides. Om deze twijfel weg te nemen voorzien we u van een van de mooiste stukjes Kinrara Trophy van de afgelopen paar jaar.