Red Bull nog sneller op Spa door nieuwe brandstof

Het is even wachten, maar dan heb je ook wat. Aankomend weekend voelt Red Bull Racing het volle potentieel van een nieuwe brandstof. Volgens de leverancier zouden de rode stieren 0,15 seconden per ronde sneller kunnen zijn.

In Hongarije kreeg Red Bull Racing al nieuwe brandstof van leverancier ExxonMobil al in de tanks gegoten, maar voor de race op Spa is deze nog verder verbeterd. De prestaties van de nieuwe peut moeten leiden tot een tijdswinst van 0,15 seconden per ronde waardoor Max Verstappen en Daniel Ricciardo het de Mercedessen en Ferrari's moeilijker kunnen maken.

Volgens ExxonMobil Global Motorsport Technology Manager David Tsurusaki valt er nog meer te winnen op het gebied van de benzine die ze nu leveren, maar is 0,15 seconden al immens veel in de wereld van brandstoffen. Ook zou de motor nog krachtiger afgesteld moeten kunnen worden: "The other area we focus on for fuel is the energy content of the fuel and how much you can push the engine settings and how far you can get it without getting high pressure knock. We think our fuel is yet to be pushed at the maximum limits, but we don’t get to set that," vertelde hij aan Formula1.

Om aan te geven hoeveel 0,15 seconden is: vorig jaar zou Max Verstappen een positie hoger gestart zijn. Hij kwalificeerde zich toen op 0,11 seconden afstand van Kimi Raikkonen. Niet dat het uiteindelijk veel had uitgemaakt, want de Nederlander viel aan het begin van de race uit met een haperende versnellingsbak.