BMW Z4 is eindelijk echt hier

We hadden hem natuurlijk al wel gezien, maar nu is de BMW Z4 echt officieel officieel. BMW heeft het doek eraf getrokken op Pebble Beach en we hebben alle informatie verzameld.

Vorig jaar toonde BMW nog trots het conceptmodel van de Z4 op hetzelfde evenement, dit jaar doet het de productieversie van de Z4 uit de doeken. Niet dat we hem nog niet gezien hadden, want zoals altijd waren er al genoeg beelden 'uitgelekt' van de oranje bolide. Maar we kunnen nu wel het een en ander bevestigen.

Voor nu hebben de Duitsers alleen de Z4 M40i First Edition gepresenteerd. Andere modellen komen pas later dit jaar. Over deze versie kunnen we zeggen dat hij een perfecte gewichtsverdeling over de voor- en achteras heeft (50:50) en dat hij een zescilinder-in-lijn benzinemotor met 340 pk heeft. Daarmee gaat een sprint van 0 naar 100 km/u binnen 4,6 seconden.

Uniek voor de First Edition is de Frozen Orange metallic lak met bijpassende softtop. De auto is voorzien van enkele antracietkleurig met zilvereffect gekleurde accenten en rolt op tweekleurige 19 inch velgen. Het interieur is afgewerkt in Vernasca zwartlederen bekleding.

Eigenlijk is deze premiere een voorproefje van de auto die zijn volledige introductie tijdens de autosalon van Parijs zal beleven. Het is dus nog even wachten voordat BMW over de brug komt met andere motoriseringen en belangrijker nog, de prijzen. Maar de kop van de introducties op Pebble Beach 2018 is eraf.