Russen op oorlogspad met elektrische Kalashnikov

Het Russische Kalashnikov neemt het Amerikaanse Tesla op de korrel. De Russische beer gaat de Amerikanski's verslaan met de nieuwe retro-ogende elektrische auto: de CV-1.

Als je aan Kalashnikov denkt, dan denk je aan de AK-47 en niet aan een auto die op stroom rijdt. Toch gaat de Russische wapenfabrikant met precies dat de oorlog met de gevestigde orde aan. Op de militaire beurs Army 2018 International Military Technical Forum in Kubinka toonde de bouwer van 's werelds meest verkochte vuurwapen zijn eerste personenauto: De CV-1.

Het conceptmodel is gestyled op basis van de klassieke IZh 2125 Kombi die vanaf 1974 tot 1997 geproduceerd werd. Op het gebied van technische specificaties weten we nog niet hoe Kalashnikov de strijd met Tesla gaat winnen. Het bedrijf liet hier bar weinig over los. Het enige dat ze durfden te vertellen is dat de auto een 'revolutionaire technologie' meekrijgt waardoor hij zich kan meten met elke Tesla.

Vervolgens vertelde een woordvoerster dat je er 350 kilometer mee kan rijden voordat hij weer opgeladen moet worden, en dat heel hard optrekken niet gaat. Een 0-100 km/u sprintje duurt zes seconden. Eat that, Tesla! De keuze voor de styling was overigens niet zo bedoeld. Een eventueel productiemodel zal niet op basis van de 2125 Kombi zijn, maar door Kalashnikov zelf ontworpen worden.