Vandoorne weet zeker dat hij ook in Monza voor McLaren racet

Met de laatste ontwikkelingen bij Force India / Racing Point lijkt Stoffel Vandoorne het kind van de rekening te worden. Maar dat ziet de Belg absoluut niet zo. Hij is honderd procent zeker dat hij ook in Monza racet.

De strijd om het stoeltje naast Carlos Sainz in 2019 is in alle hevigheid losgebarsten. Vandoorne wil blijven zitten, maar er zijn kapers op de kust. Door de ontwikkelingen bij Force India is het goed mogelijk dat bepaalde rijderswisselingen verder naar voren worden getrokken, wat potentieel slecht nieuws voor de zuiderburen is. De pers vroeg Vandoorne in Spa de 'million dollar question': rij je in Monza nog voor McLaren?  Waarop Stoffel antwoordde dat hij geen enkele twijfel heeft.

I think these days there’s always a lot of rumours and a lot of question marks in the press but from my side I’m 100 percent confident. The only thing I can do is to focus on my job and I think I’ve shown that I’m very, very close to Fernando."

Vandoorne geeft verder aan dat hij sinds Hongarije (waar hij een nieuw chassis kreeg) competitief is, en dus goede hoop heeft voor de rest van het seizoen. Kortom: de Belg laat geen zwakte zien, maar wat er van binnen in de schoonzoon van de teambaas omgaat weet niemand. Het kan zijn dat Stoffel iets weet dat wij niet weten (en dat is heel goed mogelijk), of hij heeft de kunst van het fantastische verhalen vertellen van teamgenoot Alonso afgekeken. Time wil tell...

Zojuist werd in een fris Spa-Frnacorchamps de eerste trainigssessie van het weekend verreden. Lando Norris nam de plaats van Alonso in, en klokte meteen een snellere ronde dan Vandoorne. Met een half uur te gaan lag Norris P15 en Vandoorne P17, beide rijders eindigden op de plaatsen 18 en 20. Max Verstappen werd knap tweede. Met zijn nieuwe helm.