GP België: Bottas en Hülkenberg starten achteraan

Valtteri Bottas start aankomende zondag van achteraan de grid. De Fin doet dit weekend een motorwissel, waarbij alle zes de componenten vervangen worden. Naast hem staat Nico Hülkenberg, die ook penalties pakt.

Voor Bottas was Spa de enige logische keuze om straffen te pakken, omdat er goed in te halen valt: “If I do need to take a new engine there is going to be a penalty but in any case, Spa is one of the best places to take it because you can overtake,”. En gelijk heeft hij: Bottas rijdt met zijn dominante Mercedes binnen twee ronden weer in de punten, en nog twee rondjes later in de top 6. Easy peasy, dus eigenlijk is zo'n gridstraf voor een topteam een beetje een yoke

Ook Hülkenberg gaat voor de volledige workover, waardoor hij vanuit het achterveld mag gaan vechten voor plek 7 of 8 (of hoger, als er weer een Red Bull uitvalt, natuurlijk). Voor Renault is een goed resultaat belangrijk, want Haas aast op hun vierde plek bij de constructeurs. De tussenstand is 82 om 66 punten, in het voordeel van de Fransen.

In ander nieuws: de 1:41.770 van de Porsche 919 Evo is nog niet gesneuveld, maar dat zal - ijs en weder dienende - morgen wel gaan gebeuren.