McLaren verkoopt mindere 720S voor dubbele, want GT3

De 720S van McLaren komt er ook in GT3-uitvoering. Dit model is op heel veel punten 'slechter' dan de normale versie, maar kost toch ruim het dubbele. En daar komt nog eens bij dat u er ook de weg niet mee op mag. 

McLaren gaat helemaal los met de racewagens dit jaar. U kunt inmiddels kiezen uit drie auto's waarmee u kunt racen. De eerste is de monsterlijke Senna, de tweede een 600LT en als derde schuift de 720S GT3 nu ook aan. Hiermee mag u zelfs niets anders dan racen. Ga ermee de straat op en u bent in overtreding.

Voor iets minder dan een half miljoen euro bent u eigenaar van deze speciaal voor de racerij aangepakte supercar. Dat aanpakken betekent in dit geval vooral dat hij in vrijwel alle opzichten slechter is dan de standaard 720S. Neem bijvoorbeeld de vierliter V8 met twee turbo's die 720 pk produceert, die produceert stukken minder in deze versie. Die speciale achtervleugel die omhoog komt en als airbrake kan werken, zit vast en is vervangen door een grote, niet bewegende vleugel. De speciale vering die de auto met een druk op de knop hoger, lager, stugger en comfortabeler kan laten rollen, die zit er ook niet meer in. Deze is vervangen voor conventionele veren en schokdempers.

Tot nu toe klinkt de auto als een hele slechte deal, maar er zijn ook dingen die beter zijn. Zo weegt het geheel natuurlijk een stuk minder door het schrappen van alle eerdergenoemde onderdelen, en het nog intensievere gebruik van koolstofvezel. Ook het strippen van vrijwel het hele interieur op de bestuurdersstoel na, draagt zijn steentje bij aan de gewichtsbesparing. Daarnaast kan bijna elk onderdeel precies naar wens van de eigenaar ingesteld worden, en heeft de auto een ingebouwd kriksysteem waardoor hij met behulp van luchtdruk op pootjes komt te staan. Dat maakt het wisselen van banden in de pitsstraat een stuk makkelijker.

Om de auto aan alle GT3-regels van de FIA te laten voldoen, heeft McLaren ook een rolkooi en een brandblussysteem geplaatst. Voor maximale grip rolt de auto standaard op slicks. Al deze down/upgrades moeten resulteren in een 720S die een stuk sneller op het circuit is dan zijn reguliere broertje. Daar betaalt u dan ook bijna een half miljoen euro voor.