Ferrari 488 Pista Spider. Maranello onthoofdt zijn snelste V8 ooit

Het is feest op het rijkenconcours van Pebble Beach, en Ferrari mag niet ontbreken. Het Steigerende Paard onthult er de hardcore 488 Pista Spider, die de eer heeft het vijftigste dakloze model uit de 70-jarige geschiedenis te zijn.

We hadden via de wijnrank al vernomen dat de Spider mogelijk debuteerde op Pebble Beach, en de informatie bleek betrouwbaar. Zoals gebruikelijk bij Ferrari's cabriomodellen verandert er niets aan de motorspecificaties: achter de bestuurder ligt - evenals bij de 488 Pista - een 3,9 liter V8 met dubbele turbo, die er een waanzinnige 720 pk uitperst. Het maximale draaimoment is afhankelijk van de versnelling die is ingelegd, in het zevende en hoogste verzet bedraagt dit 770 Nm.

Gecombineerd met een zeer laag drooggewicht van 1.390 kg (toch nog +110 kg ten opzichte van de coupé) is de Spider in staat de 0-100 in 2,85 seconden te doen, een evenaring van de sprint van de coupé. 0-200 km/u gaat in 8 seconden vlak, dat is vier tienden langzamer dan de dichte broer.

Afgezien van het harde klapdak onderscheidt de Spider zich door nieuwe 20 inch tienspakers, met diamond finish. Het is een knik naar de traditionele berlinetta-velgen die onder de modellen met een middenmotor achter de bestuurder lagen. Optioneel zijn carbon velgen aan te vinken, deze zorgen voor een gewichtsbesparing van twintig procent.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dad014f5c2b7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });