Elon Musk: Tesla toch niet van de beurs

De spannende tijden rondom het van de beurs halen van Tesla zijn officieel voorbij. CEO Elon Musk heeft bekend gemaakt dat hij zijn bedrijf voorlopig niet van de beurs zal halen.

Het is inmiddels alweer drie weken gelden dat Musk zijn befaamde '420' tweet plaatste. Hierna kreeg hij een gigantische shit-storm over zich heen waarbij er zelfs een onderzoek van beurswaakhond SEC plaatsvond. Ook haakten potentiële investeerders ineens af. Daarom zocht de altijd werkende Elon vorige week hulp bij enkele financiële instellingen om te kijken wat hij het beste zou kunnen doen om Tesla eindelijk van de beurs te trekken. Daarvan weten we nu de uitkomst.

Blijkbaar hebben Musk en zijn raadgevers geen oplossing gevonden en is er besloten om van het hele plan af te zien. Dit liet Elon weten in een mailtje dat hij dit weekend naar iedere Tesla-werknemer stuurde:

 "After giving this a lot of thought, I have come to the conclusion that the best path for the foreseeable future is for Tesla to remain a public company.

There are certainly a number of very compelling reasons to go private, so this is far from an obvious decision, but, on balance, being public appears to best serve the interests of the people of Tesla and those who have invested in our future."

Nu dit gedoe voorbij is kan Musk weer keihard aan de bak met de Model 3 die nog steeds niet goed genoeg geproduceerd wordt. Al verwachten we dat het niet heel lang duurt voordat Elon zijn Twitter weer aanslingert en er een hype-producerende tweet uittikt. Of zou hij geleerd hebben van zijn recentelijke Twitter-acties?