Max Verstappen: "Honda kan zich meten met Mercedes en Ferrari"

Volgens Max Verstappen ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Red Bull Racing. Met de komst van de Hondamotoren denkt hij dat ze eindelijk de Ferrari's en Mercedessen kunnen bijhouden.

We weten ondertussen dat Verstappen niet echt te spreken is over de Franse motoren waar hij mee moet rijden. De kwaliteit van de blokken is dan ook niet echt om over naar huis te schrijven, maar hij heeft zich bij zijn lot neergelegd en kijk vol hoop naar de komst van Honda.

Volgens de Nederlandse coureur zijn de Japanners nog niet in staat om een motorblok te neer te zetten waarmee Red Bull het vuur aan de schenen van Ferrari en Mercedes kan leggen. Maar hij denkt niet dat het lang duurt voordat dit wel het geval is. Aan de motivatie van Honda ligt het zeker niet: "Ze zijn al een paar keer op de testbank geweest en willen veel versnellingsbakken van ons voorbereiden op volgend jaar. Deze komen altijd van het team en niet van de motorleverancier. Ze zijn enorm gedreven en willen duizenden kilometers op die testbank draaien," vertelde hij in het TV-programma Peptalk.

Ook heeft Max sowieso veel vertrouwen in de blokken van Japanse makelij. Ze zijn stukken betrouwbaarder omdat er minder vaak wat stuk gaat in vergelijking tot de Renaultblokken. Daarnaast heeft Honda het budget om het ook op te nemen tegen de grotere jongens van het veld.

Maar hoe positief Verstappen zich ook uitlaat over Honda, hij geeft ook als kanttekening aan dat ze vanuit het team nu elke week minimaal twee keer iets liefs moeten zeggen over Honda er nog flinke stappen gemaakt moeten worden en dat ze waarschijnlijk pas aan het einde van het volgende seizoen in staat zijn om weer vooraan te rijden. Het is volgens hem dan ook een jaar waarin ze hard moeten werken en er vol voor moeten gaan.