Tesla beveiligt auto's beter tegen diefstal met update

Een Tesla jatten is geen goed idee, maar toch gebeurt het nog. Daarom komt Tesla nu met een update die beter beschermt tegen diefstal door onder andere een pincode toe te voegen.

De afgelopen tijd lijkt het alsof een Tesla hoog op het verlanglijstje van het dievengilde staat. Ze worden redelijk vaak gestolen, maar dankzij alle bestaande snufjes in de auto, of een half lege accu, ook vaak weer teruggevonden. Naar aanleiding van een rits diefstallen in Europa komt Tesla met een update die het stelen nog lastiger maakt, want het blijft altijd vervelend als je je auto in een ander dorp moet ophalen.

De update bevat twee onderdelen waardoor de auto nog lastiger mee te nemen is door ongewenste personen. De eerste is een betere cryptografie voor de sleutels. Daarmee wordt het signaal van de plastic kaarten een stuk lastiger te kraken en is het dus nog lastiger om een auto open te 'hacken'. Mocht dit toch lukken, dan was het voorheen een kwestie van starten en gaan. Na de update kan er worden ingesteld dat er eerst een pincode ingetikt moet worden voordat de auto start. 

De update moet deze week beschikbaar zijn voor alle Tesla's. Tot die tijd blijft het verstandig om de autosleutels buiten bereik van de auto, of in een metalen doos of blik te bewaren. Dit geldt overigens voor alle auto's die op afstand geopend kunnen worden. Het hacken van het signaal van autosleutels is namelijk niet uniek voor Tesla's. BMW's en Mercedessen worden met dit trucje aan de lopende band gestolen.