Bentley plakt in 2019 ongevraagd extra spullen op je auto

Wie zijn auto graag zo clean mogelijk houdt, doet er goed aan volgend jaar geen Bentley te kopen. Het Britse merk schroeft er namelijk allerlei tierelantijnen op, om te vieren dat ze 100 jaar bestaan.

Wie jarig is trakteert, dus ook Bentley. Het Britse traditiemerk gaat elke auto die het tussen 1 januari en 31 december 2019 produceert voorzien van een Centenary Specification. Dit omvat onder andere "subtiele Centenary Gold-badges voor- en achterop, die de jaartallen 1919 – 2019 tonen. Emblemen op het stuur, de schakelpook en sleutel hebben een vergelijkbaar design." De goudkleur is niet toevallig gekozen, deze is geïnspireerd op de metalen die werden gebruikt in vooroorlogse Bentleys.

Naast de plaatjes krijgen klanten ook unieke stiksels op de stoelen (naar keuze Centenary Gold Cross Stitch of Centenary Gold Contrast Stitch), die het interieur van de Conti GT, Mulsanne of de Bentayga verfraaien. Allemaal voor gratis. Of dit gezien de financiële situatie slim is, is de vraag: over de eerste zes maanden van 2018 staat er een verlies van €80 miljoen in de boeken. Maar laten we geen Debbie Downers zijn: gratis spullen!