Verrassing: unieke Ferrari ineens te koop

Een tweedehands Ferrari op de kop tikken kan iedereen tegenwoordig. Een unieke Ferrari, zoals deze SP30, is een heel ander verhaal. Die komen vrijwel nooit in de verkoop.

Als je geld genoeg hebt, en je eigenlijk niet genoegen neemt met een Ferrari die simpelweg van de band in Maranello komt rollen, dan heb je de optie om met dat geld een unieke Ferrari te kopen. In 2012 was notoire supercar verzamelaar en polyesterfabrikant Cheerag Arya de gelukkige om de in dat jaar door Ferrari's Special Projects-divisie gemaakte SP30 te kopen.

De auto heeft wat weg van een F12 Berlinetta en een 812 Superfast, maar werd voor de release van beide auto's al aan de Indiër verkocht. In de basis is de SP30 dan ook een 599 GTO met wat onderdelen 599XX gemixt met de designtaal die later ook gebruikt werd voor de F12.

Ferrari's vijfde Special Projects-creatie wordt nu verkocht door Crave Luxury Auto in Texas. Hoe de auto in godesnaam ineens in Amerika terecht is gekomen, weet niemand. Wat we wel weten is dat de auto amper het wegdek heeft gezien. Er staat namelijk maar 64 mijl (103 km) op de teller en de lak, en het interieur zijn nog in perfecte staat. De auto zal geveild worden. Wat men verwacht te vangen voor de unieke Italiaan is nog onduidelijk.