Tesla haalt doelstelling Model 3 niet. Geeft schuld aan lak

Het zal niet als een verrassing komen dat Tesla ook vorige maand de productiequota van de Model 3 niet haalde. Wat wellicht wel verrassend is, is het feit dat de bottleneck volgens Elon Musk bij het kleuren van de auto's ligt.

En we dachten allemaal dat het zo goed ging bij Elon Musk en zijn onderdanen. Volgens de Tesla-baas liepen ze perfect op schema, en produceerden ze zelfs meer dan dat. De quota van 6.000 per week zou dus helemaal geen probleem moeten zijn nadat het bedrijf de 5.000 met de hakken over de sloot aantikte. Helaas was het wederom allemaal grootspraak.

Tesla heeft bekend gemaakt dat ze hun productiequota van 6.000 Model 3's per week niet hebben gehaald. De laatste week van augustus kwamen er in totaal 6.400 Tesla's van de band rollen. Slechts 4.300 waren daarvan Model 3's. Hoewel de doelstellingen niet behaald werden, lijkt het er wel op dat Tesla de te produceren aantallen auto's wel gaat halen voor het derde kwartaal.

Wordt er niet gesaboteerd in Fremont, dan gaat er wel iets mis met de robots, of met het lakken van de auto's. Dit laatste is op dit moment hetgeen dat de productie van de Model 3 lijkt tegen te houden. Elon Musk legde dit namelijk via Twitter uit aan een klant die zich afvroeg waar zijn auto bleef.

Volgens hypebeast Musk is het extra lastig om de luxere kleuropties netjes op de auto's te krijgen. Door de complexiteit van het aanbrengen van bijvoorbeeld de pearl white kleur gaat hier vaker wat mis waardoor bepaalde onderdelen niet door de kwaliteitseisen komen. Deze moeten dan opnieuw gespoten worden waardoor de rij wachtende auto's alleen maar langer wordt.