'Charles Leclerc toch vervanger Kimi Raikkonen'

Charles Leclerc kan weer opgelucht ademhalen. Als alles gaat zoals het moet gaan, dan kan hij in 2019 gewoon gaan racen in de rode bolide van Kimi Raikkonen.

Het leek er even op dat Charles Leclerc zijn plaats bij Ferrari voor 2019 gedag kon zwaaien. Door de dood van grote baas Sergio Marchionne en de komst van zijn opvolger Louis Camilleri, gaf het scuderia toch de voorkeur aan ervaren rot Kimi Raikkonen. Marchionne zag genoeg potentie in Leclerc als opvolger van Raikkonen, maar Camilleri was het hier niet mee eens en was groot voorstander van de Fin.

Nu de dood van Marchionne wat minder vers in het geheugen ligt, en de gemoederen rondom de mogelijke rijderswissel wat bekoeld zijn, lijkt het erop dat de plannen van de overleden CEO toch nog doorgevoerd worden. Dit ondanks dat Camilleri had aangegeven dat hij de prestaties van Kimi in de gaten wilde houden. Als ze zouden blijven stijgen, dan kon hij zijn stoeltje waarschijnlijk wel behouden.

Leclerc werd afgelopen weekend in Monza aan het hele Ferrari-team voorgesteld. Zelf denkt hij dat het alleen maar om een introductie ging, en ziet het niet als voorteken dat hij net zijn toekomstige teamgenoten heeft ontmoet. Tijdens de praatjes die afgelopen weekend zijn gemaakt tussen de coureur en de hoge piefen bij Ferrari is er vooral positief gesproken over zijn toekomst, maar is er niets concreet gemaakt. Zelfs een deadline voor een beslissing over Kimi's stoel is niet gevallen.