Autopilot-crasher klaagt Tesla aan omdat remmen weigerden

De dame die eerder dit jaar met haar Tesla in Autopilot-modus tegen een stilstaande brandweerwagen klapte, klaagt het de autofabrikant nu aan. Ze claimt nu dat de remmen van de auto het niet deden.

Aan het begin van dit jaar leek het wel alsof elk ongeluk met een Tesla de schuld was van de Autopilot. Dat vond de 29-jarige Heather Lommatzsch ook. Zij parkeerde in mei van dit jaar haar auto met een vaartje van 100 km/u achterin een brandweerwagen. Of eigenlijk deed zij dat niet, maar lag het volgens haar aan de Autopilot die niet ingreep. Iets waarvan de verkopers haar verzekerde dat de auto zeker zou doen als de functie ingeschakeld was. 

Drie maanden na dato neemt Lommatzsch toch stappen tegen Tesla omdat ze op die dag serieuze verwondingen opliep. Deze waren zo erg dat ze niet meer van het dagelijkse leven genoot. Ook moest ze opdraaien voor onverwacht hoge medische kosten. Hiermee bewijst ze dat Amerikanen als geen ander kunnen overdrijven, want ze verliet haar auto met niets meer dan een gebroken enkel. 

De kans dat de dame haar eis van $300.000,-  binnen gaat halen lijkt klein. Allereerst veranderde ze van verhaal: haar claim is nu dat ze de felrode truck wel zag en dat ze probeerde te remmen, maar dat er niets gebeurde. De schuldige Autopilot is dus ineens niet meer schuldig. Daarbij komt dat ze openlijk heeft toegegeven dat ze met haar telefoon bezig was en niet op de weg lette. Ook de data die Tesla verzamelde helpt haar niet. Deze geeft aan dat tachtig seconden voor het ongeluk voor het laatst het stuur aanraakte. Als klap op de vuurpijl heeft ze na het incident een boete gekregen voor het niet opletten in het verkeer.