Dit is de BMW X2 M35i, de eerste M Performance-viercilinder

BMW lanceert de eerste M Performance-variant van de hippe X2. Deze M35i is goed voor 306 pk en 450 Nm, maar houdt het gewicht in de neus binnen de perken: de kracht komt van een 2.0 liter viercilinder.

Het aantal automerken dat met een 2.0 door de 300 pk-grens ging kunnen we op één hand niet meer tellen, doch BMW hoorde niet bij deze club. Het koos ervoor niet per se voor het hoge specificieke vermogen te gaan met zijn vierpitters. Wie iets krachtigs wil kan bij BMW altijd voor de zes-in-lijn kiezen, die wordt in bijna elk model geleverd. Daarnaast heeft BMW ook nog een driecilinder, die in de i8 tot grote hoogten wordt gestuwd. Met de komst van de X2 M35i is de viercilinder-150 pk-per-liter-barrière nu ook in München geslecht: de kleine SUV is met zijn topmotorisering in staat in 4,9 seconden naar de 100 te accelereren, en haalt de 250 km/u op zijn lichtmetalen slofjes.

Hierin hangt een serieus remsysteem: met 18 inch schijven voor en 17 inch achter. In de standaard 19 inch velg past het allemaal maar net. Van voren herken je de potente X2 aan zijn grote bumperwerk, aan de achterkant tonen een M spoiler en een M Sport-uitlaatsysteem met twee 100 mm-uitlaatpijpen dat je naar iets krachtigs aan het kijken bent.

De X2 M35i onderscheidt zich op optisch vlak door omlijsting van de nieren, uitlaatpijpen, luchtinlaten en spiegelkappen in Cerium Grey. We hopen echter wel dat klanten voldoende smaak hebben om niet voor het getoonde, oogbalverschroeiende rode interieur te gaan. Want serieus, wie kiest zoiets bewust? De X2 wordt - in tegenstelling tot de X3 en hoger - niet in de VS gebouwd, maar gewoon in de Duitse fabriek in Regensburg.