Nissan bevestigt: opvolger van de 370Z komt eraan

In landen zonder belachelijk belastingregime is de Nissan 350/370Z-reeks een ware hit, qua bang for buck. Echter, de auto begint behoorlijk op leeftijd te raken. Daarom ontwikkelen de Japanners druk aan een opvolger.

Dit jaar wordt de Nissan 370Z tien jaar oud. De auto debuteerde in november 2008 op de LA Auto Show, en wordt tot op heden verkocht. Al dan niet in Nismo-trim. In Nederland is dat haast onbegonnen werk, want de BPM is niet bepaald lief voor een zware atmosferische 3,7 liter V6. Toch heeft de tweezitter een trouwe schare fans.

Al jaren wordt er gespeculeerd over een opvolger, waarbij vaak werd aangehaald dat deze nog wle eens kon downsizen naar een viercilinder. Echter, wie een lichte vierpitter van het concern wil hebben kan tegenwoordig een Alpine A110 aanschaffen. De nieuwe 370Z lijkt gewoon weer een ouderwetse firecracker te worden. In de wandelgangen zingt de naam 400Z rond, afgeleid van de relatief onbekende 3.0 V6 twin-turbo die concernzus Infiniti gebruikt. Deze heeft - jawel - 400 hp (405 pk).

Dat er aan de auto gewerkt wordt bevestigt een Nissan-manager, in gesprek met het Australische Which Car: “The Z-car, oh my god. Huge pressure [..] You can imagine I’m completely excited that I am in the position to work on that.

Over een releasedatum worden geen uitspraken gedaan, maar er wordt gespeculeerd op een concept tijdens de Tokyo Motor Show van 2019 (wat niet geheel toevallig samenvalt met het 50-jarig bestaan van de illustere voorganger 240Z), en een productiemodel het jaar erna. Het lijkt er dus op dat liefhebbers van potente Nissans eerst de nieuwe GT-R krijgen.

Als de '400Z' inderdaad in 2020 komt, dan heeft de huidige generatie het twaalf jaar uitgehouden. Een hele tijd, maar bij een niet zo courant model als de 370Z kan je je dit als automaker permitteren. De omzet komt immers van andere modellen. Om alvast in de stemming te komen geven we u nog een paar afbeeldingen van de 370Z Nismo.