Maak uw Audi RS5 fluisterstil door er een Tesla-motor in te gooien

Een Audi RS op snelheid klinkt als een dof machinegeweer. Prachtig. Volgens technerds is het echter hartstikke leuk als je er een superstille Tesla-motor ingooit.

Waarom zou je een mooi product niet op een andere manier gebruiken? Zo kwam de mensheid erachter dat condooms uitermate geschikt zijn om wijn te bewaren. Een goed ontwerp heeft vaak meer dan één toepassing. En hoewel bedrijven als Apple en Tesla er niet van houden dat anderen dan zijzelf aan hun apparaten prutsen, is er in principe weinig op tegen dat een technerd de zegeningen van een elektrische Tesla-motor gebruikt voor een gas-guzzling Audi.

Een magiër uit New Jersey gooide alle accupacks uit een Tesla Model S P85 in bovenstaande RS5 en plaatste de elektromotor op de plek waar ooit een ijsbeertjeshakselaar lag. Hij deed dit al eerder met een Mazda. Wat u ziet is echt ontzettend indrukwekkend, want de technerd heeft er een custom transmissie ingegooid, de vierwielaandrijving behouden, ervoor gezorgd dat de accu's op temperatuur blijven én de Tesla-aansturing overgenomen zodat het systeem ook werkt. (Het is een stuk ingewikkelder dan de elektromotor en de accu's erin slingeren.)

Enige detail is dat de RS5 op dat moment het toppunt van Audi's kunnen was. Het is geweldige Duitse techniek. De wagen is snel, de actieradius is goed, het ding ligt mooi op de weg. En dan gooi je er dus een motor in die weliswaar lekker accelereert, maar qua topsnelheid niet in de buurt komt van het origineel, door het accupack een matige gewichtsverdeling heeft en ook niet het summum van afwerking is. Ach, nou ja, het is mooi omdat het kan. Nu is het wachten op een Tesla met benzinemotor.