VIDEO. Jaguar I-Pace zet elektrisch record op Laguna Seca

Altijd al beniuuwd geweest naar hoe een 2,4 ton zware stroom-SUV zich houdt in de fameuze cork screw van Laguna Seca? Kijkt u dan vooral de volgende video, waarin de Jaguar I-Pace op hoogspanning over het Californische circuit wordt gejaagd.

Letterlijk niemand die nu een I-Pace heeft besteld denkt 'daar ga ik zeker een keer het circuit mee op', maar dat weerhoudt het journaille er natuurlijk niet van de elektrische Jag zonder overig verkeer op zijn limiet te testen. Het Amerikaanse Motor Trend doet een rondje Laguna Seca, het circuit dat tot 2013 nog MotoGP-races ontving.

De gereden lijnen zijn keurig, want achter het stuur zit een coureur (Randy Pobst) die het circuit kent als de achterkant van zijn hand. We zien hem de I-Pace tot de limiet duwen, wat enkele weinig elegante powerslides tot gevolg heeft. Hierbij snijden de boordcomputers al het vermogen even weg en wordt er tijd verloren. De I-Pace mag dan een bijzonder goede wegligging hebben, Newtons wetten kan je niet voor de gek houden. Uiteindelijk wordt er een tijd van 1:48.1 neergezet, sneller dan een Golf 7 GTI bijvoorbeeld. Daarmee is de I-Pace de snelste elektrische SUV/Crossoverdinges op de baan, waar een Model 3 al eens een tijd van 1:48.6 neerzette.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf0890a8a05', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });