Lexus troeft Audi af met introductie spiegelcamera's

Audi introduceert komende maandag de e-tron Sportback, met als in het oog springende innovatie camera's in plaats van conventionele buitenspiegels. Toch zijn ze niet de eerste, want Lexus steekt ze op het laatste moment de loef af.

Enkele maanden geleden introduceerde Lexus de nieuwe ES, een model dat buiten Europa al enkele generaties meegaat, en ook op onze markt gaat meedoen, ten koste van de duurdere GS. Een leuk nieuwigheidje op de auto is een camera, die de buitenspiegels vervangt. Audi kondigde het al aan voor de e-tron, maar Lexus gaat er met de primeur vandoor: vanaf oktober komt de ES met de zogeheten Digital Outer Mirrors op de markt. 

Dat de Japanners er tussen piepen zal Audi verder niet al te veel deren: vooralsnog komen de camera's alleen op de Japanse markt beschikbaar. Daarnaast is de integratie van het systeem meer rudimentair dan bij de Duitsers: waar Audi een paar mooie schermpjes 'in' de A-stijl integreert, moet de Lexus het met opplakschermen a la Mercedes doen. Onvermijdelijk bij een auto die een paar prijsklassen lager meespeelt. 

Desondanks is het toe te juichen dat meer fabrikanten deze weg van vooruitgang (en minder luchtweerstand) bewandelen. We zagen het idee ook al jaren geleden bij Tesla, maar de implementatie bij dat merk laat nog steeds op zich wachten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df2fa9412cbe', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });