BEELD. Ross Brawn toont concept-F1-racer voor 2021

Eigenlijk hadden we het nog niet mogen zien, maar hier is een voorproefje van de Formule 1-bolides voor 2021. Het beeld werd vertoond tijdens een Tech Talk-evenement, voorafgaand aan de GP van Singapore.

De afbeelding van een futuristische Ferrari-bolide lijkt op een afgezwakte versie van Ferrari's eigen extreme concept voor 2025, dat het in augustus 2015 toonde. We hebben nog weinig context, maar het feit dat het in een officiële presentatie verwerkt zit is veelzeggend. Het geeft de denk- en designrichting voor een nieuwe generatie F1-racers aan, hoewel 2021 ons rijkelijk vroeg lijkt. In 2021 zullen de bolides nog grotendeels identiek zijn aan de huidige modellen, maar daarom heet bovenstaande afbeelding dan ook 'concept'. 

Op de afbeelding zijn de simpelere voorvleugel en de nieuwe 18 inch-wielen verwerkt. Verder is de halo in het chassis geïntegreerd, het geheel heeft wel wat weg van de tweede generatie Formule E-racer. De foto dook op via dit twitter-account, de betreffende journo was zelf niet aanwezig op de presentatie gisteravond, maar geeft evenmin credits voor zijn bron. We houden het dus op 'een aanwezige'.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f105a794359a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });