Nieuwe Kia Ceed GT: fris smoeltje, maar geen extra pk's

Kia heeft zojuist het doek getrokken van hun hatchback met extra peper, de Ceed GT. De verschillen met zijn voorganger zitten in de styling, onder de kap blijft alles bij het oude.

De vorige Ceed GT was er eentje in de categorie lauwwarme hatch: zeker inspirerend om te rijden, maar qua vermogen tekortkomend bij de echte spelers in zijn klasse. Deze rol lijkt ook bij de komst van de nieuwe Ceed GT weggelegd voor de i30 N (275 pk) van zusje Hyundai: Kia houdt het bij 204 pk en 265 Nm.

Ten opzichte van de brood-en-boter Ceed onderscheidt de GT zich door agressievere bumpers, meer gaas, een lagere wegligging, rode streepjes, grotere velgs, the works. Vooral het rood in de tijgerneus-grille is leuk gedaan, en ook binnenin zien we het rode thema middels stiksels op stuur en bekleding terugkomen. 

Het ziet er al met al alleszins keurig uit, alleen hadden we die diffuser-mockup (en die gekke driehoeken in de achterkant) zelf achterwege gelaten. Dat is er een beetje over. Desalniettemin is het geen auto om je voor te schamen, en met 200+ pk zal hij in elke situatie (behalve tot de assen in de blubber wellicht) goed uit de voeten kunnen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5da9c10a99885', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });