Tesla zet schadeherstellers buitenspel

Een deukje in een Tesla laten repareren is moeilijker dan u denkt. Niet alleen kost het een vermogen, ook gebeurt het niet bepaald snel. Elon Musk heeft nu gezegd dat hier verandering in komt en dat schade binnen een dag gefixt kan worden.

Net uw nieuwe Tesla Model 3 (nee tuurlijk niet, want u heeft een Model S of -X) tegen een paaltje geparkeerd? Dan zult u nog wel even met de schade rond moeten rijden. In Nederland zijn er maar weinig garages die aan uw gloednieuwe auto mogen/willen sleutelen, en als ze dat al doen, dan moeten ze waarschijnlijk weken of maanden wachten op onderdelen. Het is dan ook een van de grootste ergernissen van Tesla-eigenaren, en één die Elon Musk nu gaat aanpakken. Hij belooft dat zijn auto's binnen een dag gerepareerd worden en dan beter dan voorheen zijn. 

Elon Musk kroop weer eens in zijn Twitteraccount om wat nieuwe beloftes de wereld in te typen. Dit keer beloofde hij dat Tesla binnen afzienbare tijd alle schadeherstel zelf gaat uitvoeren en daarmee wederom derden buiten spel zet. Deze leveren volgens hem niet altijd even goed werk en doen te lang over omdat ze geen onderdelen van Tesla geleverd krijgen. Door het schadeherstel zelf uit te voeren moet het haalbaar zijn om een reparatie binnen een dag uit te voeren. In de toekomst gaat het nog sneller, dan kunt u er een uurtje of twee op wachten voordat u met uw Tesla de weg weer op kunt (op goedkeuring van de verzekering hoeft de klant niet te wachten). 

Het doel bij de reparaties ligt volgens Musk niet alleen op het fiksen van de auto, maar hij moet ook gelijk verbeterd worden. De schade wordt niet hersteld met vergelijkbare afvallende originele onderdelen, maar met het nieuwste van het nieuwste, daarmee moet de auto 'beter dan nieuw' weer in handen van de eigenaar komen.

Elon geeft aan dat zijn nieuwe plannen over een paar weken ingevoerd worden. Eerst moeten hij en zijn bedrijf door de leveringshel van nieuwe auto's komen. Pas daarna kunnen ze zich focussen op het repareren van al die haastig in elkaar gezette vierwielers.