DieselgateWatch: Audi-CEO wordt vrijwel zeker ontslagen

Het zou een verrassing zijn als hij aanbleef.

We meldden het vorige week al, vandaag is bijltjesdag voor Audi-CEO Rupert Stadler. Het ziet er niet goed voor hem uit. Het gezaghebbende Duitse Handelsblatt meldt maandagavond op basis van bronnen dat zijn vertrek aanstaande is. Op basis van bronnen rondom de Raad van Toezicht van Volkswagen AG (die vandaag delibereerde over Stadlers toekomst): 'Iets anders dan een ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst zou een verrassing zijn'.

Rupert Stadler was sinds 2007 CEO van Audi, maar zou al in 2010 op de hoogte zijn geweest van de emissiezwendel binnen het Volkswagen-concern en dus ook bij Audi. Hij werd in juni van dit jaar gearresteerd en zit sinds die tijd in het gevang. Het is onduidelijk wie zijn opvolger is, maar kleine kans dat dat de tijdelijke CEO en Nederlander Bram Schot is. De voormalige BMW-bestuurder Markus Duesman wordt genoemd als favoriet voor de positie. 

Het is onduidelijk wanneer Stadler de gevangenis mag verlaten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecc5d862d552', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });