Koop nu een elektrische MG Roadster voor maar een ton

De klassieke sportwagens zijn al lang niet meer veilig voor elektrocutie. We hebben de nodige elektrische Porsches en Jaguars al voorbij zien komen. Daar kan nu de MG Roadster aan toegevoegd worden.

Niet is meer heilig in het land van de elektrische auto's. Waar wij ooit dachten dat we in het toekomstige elektrische tijdperk ten allen tijde konden teruggrijpen naar een klassieker met diens heerlijke verbrandingsmotor, wordt ook dat in rap tempo om zeep geholpen. De accupakketen grijpen genadeloos om zich heen tussen de klassieke auto's. Het laatste slachtoffer van deze 'greenwashing' is de MG Roadster.

Ombouwer RBW heeft de klassieke kleine B-Type roadster uitgekozen met het nobele doel om hem in het straatbeeld te houden, ongeacht wat de politiek verzint op het gebied van uitstoot. En dat doet het in dit geval niet alleen, want de bedrijven British Motor Heritage en Gregson Polska zorgen voor nieuwe carrosserie-onderdelen en de elektrische aandrijving komt bij het Duitse Zytek Automotive vandaan. Die laatste is overigens niet de minste partij, want ze werken ook mee aan de aandrijving van Formule E-bolides.

Na de ombouw tot elektrisch aangedreven voertuig, heeft de voormalige MG Roadster 94 pk en 226 Nm en doet hij hiermee 0-96 km/u (60 mph) in acht seconden. De topsnelheid ligt op een schappelijke 169 km/u en een rondje toeren in de dakloze auto stopt na ongeveer 250 kilometer. Dan moeten de auto weer aan de stekker. Het lijkt ons niet echt een vooruitgang op het origineel, maar daarover zullen de meningen verschillen. Over een ding kunnen we het wel eens zijn: de elektrische cabrio is schreeuwend duur. RBW maakt er eentje voor u in ruil voor een minimale investering van 93.350 euro (83.000 pond). Ter vergelijking: daar kunt u ook vier in goede staat verkerende occasions van kopen. In totaal maakt men er maar dertig, daarna richt het bedrijf zich op het elektrocuteren van Jaguar XKSS roadsters.