Inzittenden Tesla Model X overleven crash met neerstortend vliegtuig

Er zijn genoeg positieve verhalen te vinden van blije Tesla-eigenaren die claimen dat hun auto hen redde. Eén waarbij de Tesla Model X zijn bestuurder en passagier hielp met het ontwijken van een neerstortend vliegtuig hadden we nog niet gehoord.

Deze keer gaan we het niet over een Tesla met falende Autopilot hebben, maar over een Tesla die een falende piloot ontweek en daarmee zijn eigenaar en passagier van de dood redde. Tenminste, als we de eigenaar van de auto mogen geloven. Volgens hem kon hij het verhaal alleen nog navertellen omdat hij in een Model X reed.

Gisteren gebeurde het vreemde ongeluk nabij Houston in de Amerikaanse staat Texas. Een klein DEA-vliegtuig raakte in de problemen waardoor de piloot besloot om de kist op de snelweg onder hem neer te zetten. Dat liep niet zoals verwacht, want tijdens de landingspoging raakte hij enkele hoogspanningskabels waardoor het vliegtuig hard op de daaronder rijdende auto's en het wegdek crashte. Hierbij raakte hij meerdere auto's waaronder ook de Tesla.

Eigenaar Oniel Kurup zat in de Model X toen het ongeluk gebeurde en liet gelijk via Facebook weten dat zijn auto hem gered had.

Nu is het geen verrassing dat de Tesla Model X een veilige auto is, hij rijdt naar huis met de hoogste waardering in meerdere veiligheidstests. Maar dat hij ook beschermt tegen neerstortende vliegtuigjes vol drugsagenten, wisten we niet. Overigens kunnen we ook zeggen dat kleine neerstortende vliegtuigjes ook redelijk veilig zijn wanneer ze crashen met auto's. De drie DEA-agenten die daar inzaten kwamen er op één na zonder verwondingen vanaf.