Talentvolle Billy Monger pakt eerste pole position

Racetalent Billy Monger start vanmiddag vanaf pole in de BRDC British Formula 3 op Donington Park. Normaal niet heel nieuwswaardig, maar het feit dat Billy vorig jaar in een verschrikkelijke crash zijn benen verloor maakt het bijzonder.

Sinds we Billy Monger vorig jaar slechts twee maanden na zijn ongeluk op een kartbaan in Engeland tegenkwamen zijn we fan van de jonge Brit. Hij heeft geen seconde getwijfeld over zijn terugkeer in de autosport na de bikkelharde crash die hem zijn beide onderbenen kostte. Begin dit jaar zat hij alweer in een racewagen en hij rijdt dit jaar mee in het Brits Formule 3-kampioenschap. Ook mocht hij al eens proeven aan een (oude) Formule 1-wagen.

Dat hij nu met zijn handen moet rijden, in plaats van met handen en voeten, lijkt hem niet te deren. Zijn rentree in de racerij leverde meteen een derde plek op en vandaag start hij vanaf plek 1 in Donington. De jonge Engelsman reed 0,173 seconde sneller dan zijn ploeggenootje Nicolai Kjaergaard.

Dit seizoen pakte Monger al twee keer een podium, maar een overwinning heeft hij nog niet in de tas. Vanmiddag kan hij die eerste zege claimen, als hij ervoor zorgt dat hij zijn wagen op de baan houdt. Billy vindt het circuit een van de mooiste banen van de wereld, ondanks de vervelende geschiedenis die hij op de baan heeft. Het was immers ook de plaats van de horrorcrash vorig jaar. De race start vanmiddag om 15:10 lokale tijd (16:10 Europese tijd).