Inspectie haalt drie Stints op voor onderzoek, voorlopig geen leveringen

Na het tragische ongeluk met een Stint, vorige week in Oss, zijn er veel vragen rond de elektrische bolderkar. BSO's hebben ze even in de ban gedaan, en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport heeft een drietal exemplaren opgehaald voor onderzoek.

Na een ongeluk waarbij vier kinderen omkomen volgt onvermijdelijk de verhitte publieke discussie, maar ook een diepgravend onderzoek. De ILT heeft gisteren bij de fabrikant van de Stints een drietal exemplaren opgehaald die uit dezelfde productieperiode als de Stint van Oss komen, en zal deze volledig uitpluizen. De eerste ooggetuigenverslagen na het ongeluk duidden immers op een 'op hol geslagen' Stint.

In de tussentijd worden er even geen nieuwe Stints uitgeleverd, niet in de laatste plaats door de impopulariteit van de karretjes en de gevoelens die het bij omstanders kan opwekken. Precies om die reden hebben buitenschoolse opvang-instanties (BSO's) die de dingen gebruiken ze even in de opslag neergezet. Want gaat u maar na: zou u zich als kinderbegeleider momenteel nog op straat vertonen op een Stint vol kinderen? Los van het onbehagen dat dit bij ouders oproept zal je ook van omstanders het nodige naar het hoofd geslingerd krijgen. Vooralsnog moeten de meeste BSO's van Nederland dus even extra kosten maken voor alternatief vervoer.

De importeur van de Stints gaat extra rijtrainingen geven, voor wie de elektrische bakfietsen momenteel nog wil gebruiken: "We zullen binnenkort aan de organisaties vragen of zij medewerkers hebben die intern rijtrainingen kunnen verzorgen." Dit komt bovenop een al verstuurde checklist voor de 3.500 afnemers, opdat deze hun Stint kunnen nalopen op onregelmatigheden. "Wij vervangen onderdelen die sporen van slijtage vertonen als dat nodig is", aldus de maker.

Ondanks het ogenschijnlijk goed inspelen op de ontstane situatie zal het ongeluk van vorige week ook voor de bedrijfsvoering zijn sporen nalaten. Opeens is de Stint het middelpunt van de discussie, en stellen mensen hun vraagtekens bij onder andere het design van zo'n ding. Immers, de kinderen die je vervoert zijn er je kreukelzone doordat ze zich voor je bevinden. Wat de maker van de dingen op zijn minst kan doen, is een dodemansknop monteren zoals die ook op motorfietsen zit. Als er dan ooit - God verhoede - eentje (weer) op hol slaat, kan je hem in ieder geval lamleggen. Zeker wanneer dit met een fysieke verbinding tussen bestuurder en voertuig is.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5da9c3a5c4225', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });