Tesla bouwt nu ook autotransporters

We weten niet meer wat we moeten geloven omtrent de productie van de Tesla Model 3. Nu zegt Tesla dat er zoveel geproduceerd zijn, dat ze zelf autotransporters zijn gaan maken om ze op tijd bij hun klanten af te leveren.

Klanten voor de Tesla Model 3, in welke uitrusting dan ook, wachten al maanden op hun nieuwe auto. De leveringen van de kleinste Tesla lopen enorm achter en daar wordt door de autofabrikant nu aan gewerkt. Eerder werd de schuld van de achterblijvende productie, en dus vertraagde uitleveringen gegeven aan problemen met de lakkleur, nu laat Elon Musk weten dat ze niet genoeg vervoer voor de nieuwe auto's hebben. 

In een Tweet laat de Tesla-baas weten dat het uitleveren van onder andere de Model 3 niet zo snel gaat als hij hoopte. Dit keer ligt het probleem alleen niet bij Tesla zelf, maar zijn er niet genoeg autotransporters te vinden in de regio om alle nieuwe Tesla's naar hun eigenaren te brengen. De oplossing is in dit geval simpel: de autofabrikant is nu ook een autotransporterfabrikant.

Tesla heeft de zinnen gezet op een recordaantal afleveringen dit kwartaal en zet daarvoor alle zeilen bij. Daarom zijn ze niet alleen zelf trailers gaan maken, maar hebben ze ook de hulp van Tesla-eigenaren ingeroepen. Het bedrijf kan het aantal leveringen zelf niet meer aan en vraagt daarom of huidige eigenaren de kopers van nieuwe Tesla’s een korte introductie willen geven bij de aflevering van de nieuwe auto.