Giovinazzi in 2019 naast Raikkonen bij Sauber

Antonio Giovinazzi kan zich gaan opmaken voor een terugkeer bij Sauber. De Italiaan, die vorig jaar al twee races voor het team reed, krijgt volgens Italiaanse media de voorkeur boven Marcus Ericsson.

Giovinazzi rijdt komende vrijdag al de eerste vrije training in Sotsji, en zijn aankondiging als Sauber-coureur en teamgenoot van Kimi volgt spoedig. Dit meldt Motorsport Italia op basis van eigen bronnen. De Ferrari-protegé zou de eerste Italiaan met een vast stoeltje in de F1 in zeven jaar worden, nadat Jarno Trulli in 2012 de sport verliet. Tot dan toe had de koningsklasse sinds 1973 altijd Italiaanse vertegenwoordiging, met wisselend succes: aan de ene kant had je de vrij succesvolle Giancarlo Fisichella, aan de andere kant minder begaafde coureurs als Andrea de Cesaris.

Welke kant Giovinazzi opvalt moet de tijd uitwijzen, zijn tweede race in China ging vorig jaar niet vlekkeloos: hij schreef dat weekend twee Saubers af. Met zijn komst lijken de dagen van Marcus Ericsson geteld: de Zweed rijdt door een combinatie van Zweedse steun en een gebrek aan talentvolle teamgenoten (tot Leclerc) al vijf seizoenen in de Formule 1. In 91 races scoorde hij 15 kampioenschapspunten, waarvan zes dit jaar. 

Update: Het team heeft de komst van Giovinazzi inmiddels officieel aangekondigd