Zo laden creatieve Parijzenaars hun elektrische auto op

Geen openbaar laadpunt? Pas de problème voor deze appartementbewoners. Het enige dat je nodig hebt is een verlengsnoer en een flinke dosis patience.

Als je in de binnenstad woont en dus niet het geluk hebt een vrijstaand huis met oprit/garage en eigen laadpunt te hebben, moet je als elektrische rijder creatief zijn. Althans, als je per se voor je eigen deur wilt parkeren. Het enige dat je nodig hebt is een flink stuk kabel en een bereidheid je accupakket met Schuko-snelheid te laden. Onderstaande tweet toont hoe enkele Parijzenaars wat extra meters aan verlengsnoer gebruiken om toch voor hun deur te kunnen laden.

Moet je alleen wel de mazzel hebben dat er geen geinponem langskomt die je stukje snoer loskoppelt. Of een geïrriteerde voetganger omdat jij jouw Fisker zonodig overdwars over het looppad moest zetten. Het enige dat we niet snappen is de Outlander, die staat lettelijk voor een laadpaal. We vermoeden dat dit de Bolloré-plekjes betreft, die na het opzeggen van het contract direct afgekoppeld zijn. Of het is een ultieme knieperd, wiens stroom bij de huurprijs is inbegrepen, dat kan ook.