Hennessey pookt rivaliteit tussen Ford en Chevy op met de Goliath 6x6

De Amerikaanse tuner Hennessy gaf Ford de VelociRaptor met zes wielen, zeswielaandrijving en 600 pk. Nu krijgt aartsrivaal Chevrolet de Goliath, eveneens voorzien van zes wielen, zeswielaandrijving, maar met 705 pk.

Alle grote religies zijn het erover eens dat zes wielen onder een auto gewoon beter is. Daarom is het alleen maar fijn dat Hennessey niet alleen Ford, maar weldra ook Chevrolet de beschikking geeft over een monsterlijk topmodel. De Hennessey Goliath 6x6 is gebaseerd op de toch al niet incompetente 2019 Chevrolet Silverado Trail Boss met Z71-pakket. Laten we eerlijk zijn: 'Hennessey Goliath 6x6' klinkt beter. 

Het nieuws wordt bovendien alleen maar beter, want Hennessey is de beroerdste niet. De auto waarop ze hun creatie hebben gebouwd is namelijk inbegrepen bij de prijs. 'The base price for the 2019 GOLIATH 6X6 is $375,000, which includes the 2019 Chevy Silverado truck.' Toch fideel. Maar wat krijgt u allemaal voor dat geld?

Best veel moois. Zoals daar zijn: meer power uit de standaard 6.2 liter V8 door middel van Hennesseys eigen supercharger, waardoor u 705 rodeopaarden tot uw beschikking krijgt. 0 tot 100 is gedaan in ongeveer 4,5 seconde, ook al is de Goliath zwaarder dan de standaardauto. 

Daarnaast krijgt u achter een geheel nieuwe wielophanging, versterkte stabilisatiestangen en wat bumper-parafernalia. De wielen zijn met 37 inch trouwens net zo groot als die onder een Mercedes G63 AMG 6x6. Wie het vermogen van de Goliath 6x6 wat aan de magere kant vindt, kan een vakje voor 808 pk aankruisen, uiteraard tegen een meerprijs. Nou ja, als je toch al een kleine vier ton aftikt, kan dat er ook wel vanaf. Wees snel, want er worden er maar 24 gemaakt.