Om eerlijk te zijn kan je bovenstaande moeilijk in de schoenen van de bezorgauto's schuiven: ook al zijn de gebruikte elektrische Van Blitterswijk G4's (14 pk) hoog, en met een spoorbreedte van 105 cm extreem smal, met een goede laadtechniek en een capabele chauffeur mag dit geen probleem zijn. Maar daar wringt de schoen: het zijn niet altijd de grootste lichten die de auto's bedienen. Nog vaak worden zware dingen te ver bovenin gezet en bochten met volle lading te sportief aangesneden. Het resultaat: bezorgauto's die vaker omkieperen dan een bejaarde met Parkinson en hoongelach op sociale media.
Dat moet dus anders. Daarom stuurt Picnic zijn bezorgers - niet zelden academische studenten die ondanks hun opleiding kennelijk niet kunnen bedenken dat je een krat bier beter niet bovenin de auto zet - op cursus. Hen wordt een soepele rijstijl aangeleerd, waarin je vooral niet middenin een bocht nog eens een ruk aan het stuur geeft. Dat klinkt als iets dat je ook zelf kunt bedenken, maar kennelijk niet.
Picnic heeft inmiddels een klantenbestand van 175.000 man (m/v), en 700 elektrische bezorgwagentjes rondrijden.
In een item op de NOS bekijkt oprichter Michiel Muller (54, wit) het van de positieve kant. De baas zegt al sinds maart geen incidenten te hebben gehad en 'van alles te hebben aangepast zodat het niet meer gebeurt'. Onder incidenten wordt hier waarschijnlijk alleen het omkiepen van de bezorgwagens verstaan, want afgelopen vrijdag nog reed een Picnic-auto zich shocking klem onder een laaghangend balkon.