Te koop: Stirling Moss' Formule 1-transporter

Natuurlijk gaat het bij het racen om functionaliteit en snelheid, maar een beetje stijl wordt vaak vergeten. Daarmee helpt deze Leyland Royal Tiger transporter aanzienlijk, want aankomen op een raceweekend met dit ding maakt een heel stijlvol statement.

Lang geleden, in een periode dat Formule 1 nog echt gevaarlijk was, reed deze Vanwall Leyland Royal Tiger transporter met Sir Stirling Moss' bolide achterin, van circuit naar circuit. De Vanwall VW7 deed dienst tijdens de Formule 1-seizoenen 1957 en 1958 waarin Moss tweemaal op de tweede plek in het kampioenschap eindigde.

De transporter is een aparte creatie. Het frame is van hout gemaakt en de carrosserie bestaat uit een combinatie van multiplex en aluminium. Niet bepaald onderhoudsvriendelijk, maar wie stijlvol voor de dag wil komen, moet pijn lijden. In de portemonnee in dit geval. Daarnaast is een ritje naar het dichtstbijzijnde circuit waarschijnlijk ook niet heel goedkoop. De zescilinder 11,1 liter diesel die gekoppeld is aan een '4 speed pre-selector gearbox' zal niet bepaald zuinig rijden. 

Maar goed, nu is de autosport sowieso al geen goedkope hobby, dus dan kan er best wat centen uitgegeven worden voor een oldtimer met een geweldige historie die er ook nog eens nagenoeg ongebruikt uitziet. De lederen stoelen lijken als nieuw de werkruimte lijkt onaangeraakt. Daarnaast wordt de vrachtwagen geleverd met wat originele onderdelen zoals injectoren uit die tijd. Wat zoiets speciaals moet kosten weten we helaas niet. Verkoper Hall & Hall geeft de prijs alleen aan serieus geïnteresseerden.