De V6 in de Formule 1 wordt standaard vergezeld door twee energy recovery systems. Deze wekken stroom op uit de kinetische kracht van het remmen (MGU-K) en de geproduceerde hitte van de uitlaatgassen (MGU-H). Hiermee laden ze een kleine accu op die een elektrische motor van stroom voorziet. Deze ondersteunt de motor voornamelijk bij het optrekken door de turbolag op te vangen. Niet langer is deze technologie alleen toegepast in de koningsklasse van de motorsport. Infiniti heeft het in hun Project Black S weten te frommelen.
Het hybridesysteem is niet 1-op-1 uit de F1 overgenomen, maar is in samenwerking met het Renault Sport Formula One Team aangepast om beter te werken in een auto die ook de openbare weg op mag. Infiniti noemt het 'Dual-Hybrid' en het voornaamste verschil is dat er gekozen is voor niet één, maar twee MGU-Hs (het motorblok heeft immers twee turbo's). De aandrijflijn heeft net als in de F1, een enkele MGU-K. Alle drie de MGU's sturen de door hun opgewekte stroom naar een kleine 4,4 kWh accu. De rest van het systeem werkt eigenlijk hetzelfde als in de F1-bolides van vandaag.
Door de toevoeging van het 'Dual-Hybrid' stysteem op de toch al krachtige twin-turbo V6 (die overigens ook een afgeleide is van degene die in de F1 gebruikt wordt) is het aantal pk aanzienlijk gestegen. De Project Black S hoeft het niet meer te doen met een magere 400 pk, maar heeft nu 563 paarden op de achterwielen staan.
Infiniti claimt dat ze de eerste zijn die de Dual-Hybrid technologie uit de F1 gebruiken voor een 'normale' auto. De autofabrikant wil hiermee verder gaan testen tot het een potentieel nieuw sportief topmodel kan neerzetten. Voor nu is de Project Black S vooral een testmodel waarop zowel Infiniti en Renault Sport Formula One Team helemaal los kunnen gaan.