Nieuwe Audi R8 LMS Evo is een wolf in wolfskleren

Autobahn-presentator en R8-racer Steijn Schothorst heeft vandaag een goede dag: Audi geeft de R8 LMS upgrades. Het ding ziet er bruut gemeen uit, maar zijn makers dichten hem juist een vergevingsgezinder karakter toe.

De huidige R8 LMS GT3-racer dateert alweer uit 2015. Destijds was het een flinke spring voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, nu komt er een Evo-pakket op de auto die door onder andere de broertjes Pieter en Steijn Schothorst worden gereden in het Blancpain-kampioenschap.

Onder de kap ligt een 5,2 liter V10 die weinig afwijkt van het exemplaar in de straatauto. Het ding heeft om de 10.000 km een beurtje nodig, en vergt bij 20.000 km een rebuild.  De versnellingsbak kreeg een andere vertanding en lagers, terwijl een meer solide koppeling het leven van de transmissie met meer dan 50 procent moet vergroten. Ook het differentieel slijt minder snel dan bij de voorganger. De aerodynamica kreeg een update, met onder andere nieuw koetswerk voor en een andere splitter. Ook de luchtstromen van en naar de remmen zijn verbeterd.

Audi zegt bewust niet te ingrijpende wijzigingen te hebben doorgevoerd, om bestaande klanten niet op kosten te jagen. De wijzigingen kunnen voor 28 duizend euro op een bestaande R8 LMS gekocht worden. Wie nog geen exemplaar heeft, kan direct de Evo bestellen, à €398.000.