Te koop: Magnus Walkers Porsche 911 STR 002

Bekende Porscheliefhebber Magnus Walker heeft enkele unieke Porsches in zijn collectie. Eén van de meest opvallende staat nu te koop: de door Urban Outlaw aangepakte 911 STR 002 uit 1972.

Als je Magnus Walker niet zou kennen, dan zou je niet zeggen dat hij een succesvolle kledinglijn heeft opgezet en dat hij in Porsche-kringen een zeer graag gezien gezicht is. De man lijkt nu niet bepaald het stereotype Porscheliefhebber, maar toch heeft hij vanaf zijn jeugd al een voorliefde voor de 911. Iets wat in zijn latere leven tot uiting kwam in een aanzienlijke collectie en een bedrijf dat de auto's restaureert: Urban Outlaw. Een van de auto's waarmee vooral bekend werd is de STR 002 die hij nu te koop heeft gezet.

De aangepaste 911 uit 1972 is zo bekend omdat Magnus ermee bij Jay Leno's Garage is langs geweest, de auto op meerdere covers van bladen te vinden was, de 911 te besturen was in de Need for Speed-games en omdat Walker er zelf regelmatig in gezien werd. Het is ook niet zo gek dat de auto zo populair is, het is eigenlijk een soort 'best of' van 911-onderdelen.

Magnus' creatie is in essentie een 911 T uit 1972. Deze versie was gekozen vanwege de externe olievuller en de 915 versnellingsbak. De origineel in blauw geleverde auto werd gestript en aangepakt met wielkasten van een Turbo en knipperlichten van een 911 R. Daarnaast werden de bumpers van glasvezel gemaakt en de glazen ramen vervangen voor plexiglas. De goudkleurige Campagnolo-style Group 4 PAG lichtmetalen velgen moet de look afmaken.

Aan de binnenkant gaat het aanpassingfeest natuurlijk door. Daar vinden we als eerste Recaro rallystoelen met Schroth gordels en een rolkooi die volgens de standaarden van 1972 is ingebouwd. Voor de rest is het een beetje een allegaartje van details. Zo zijn de meters op het dashboard met chroom omlijst en is de versnellingspook voorzien van een houten knop. 

De aandrijving gebeurt door een naar 3,2 liter uitgeboorde flat-six uit een 911 SC. De Porsche specialisten van Rennwerks zijn verantwoordelijk voor het tunen van het blok dat nu bijna 280 pk produceert. Walker heeft nog niet heel erg lang van zijn unieke wagen kunnen genieten. Het project werd namelijk in 2013 afgerond.

Het komt eigenlijk nooit voor dat Magnus Walker een van zijn auto's verkoopt. Laat staan dat het een van zijn 911's is. De 1972 911 STR 002 Urban Outlaw zal vermoedelijk ook een flink bedrag opleveren. Hoeveel dollars ervoor neergeteld moeten worden, is niet duidelijk. Verkoper Autosport Designs laat de prijs alleen weten aan mensen die op afspraak komen kijken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f018d4959075', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });