Ferrari laat nieuwe livery voor GP van Japan zien.

Zoals aangekondigd toont Ferrari hun nieuwe livery voor de race in Japan van aankomend weekend. De Scuderia blijft in het rood rijden maar heeft blijkbaar als missie om nu te winnen.

Ferrari-rood blijft Ferrari-rood. Dat is ook te zien op de nieuwe livery van het Italiaanse Formule 1-team. Het is dan ook eigenlijk geen nieuwe livery, maar komt het neer op een nieuw logo van een oude sponsor. De witte strepen aan de bovenkant vormen een pijl naar voren, maar staan eigenlijk voor sponsor Phillip Morris-initiatief Mission Winnow.

Ja, we horen het u zeggen: "maar tabak mag de F1 al jaren niet meer sponsoren." En dat klopt. Phillip Morris is niet meer alleen peukenproducent, sterker nog, het zet zich in voor een rookvrije toekomst. Het merk heeft al jaren het recht om een logo op de F1-bolide te plakken, maar deed dit niet vanwege de regels. Met het in het leven roepen van Mission Winnow kan dat eindelijk weer gebeuren.

Phillip Morris wil met Mission Winnow niet aangeven dat het tijd wordt dat Ferrari eens orde op zaken gaat stellen en de hele Formule 1 gaat 'Winnowen', maar het wil de wereld een betere plek maken door in te zetten op wetenschap, technologie en innovatie. Klinkt een beetje vaag, maar veel meer is er niet duidelijk gemaakt.

Speciaal voor de gelegenheid heeft Kimi Haikunnen Raikkonen, een man van weinig woorden, een boek geschreven. Het boek bevat ook weinig woorden, want er staan alleen Haiku's in. Toch zijn die dingen nu al legendarisch te noemen. Voor zover we weten is het boek niet te koop en is het alleen ter promotie van de samenwerking tussen Ferrari en MW uitgebracht.