Max Verstappen: "voelde me geen moment goed in de auto"

De vrije vrijdagtrainingen zitten er alweer op in Suzuka, en dat is maar goed ook als het aan Max Verstappen ligt. Hij vond het verschrikkelijk om in de RB14 te moeten rijden. 

Vooruitlopend op de Grand Prix van Japan dit weekend, dacht iedereen dat Max Verstappen een goede kans op het podium heeft. Zeker gezien zijn prestaties van vorige week. Nu dacht de Limburger zelf al dat de Rode Stieren wat geluk nodig hebben om het daadwerkelijk zover te schoppen. Iets wat tot nu toe nog ontbreekt. De Nederlandse coureur was allerminst te spreken over de auto die hij vandaag onder zijn kont had.

"Dit was een van mijn slechtste dagen van het seizoen als het gaat om het gevoel in de auto. Ik had geen grip en op dit circuit heb je vertrouwen nodig om de bochten goed aan te kunnen vallen. Maar vandaag zat er geen enkele ronde tussen dat ik mij goed voelde in de wagen," vertelde Max aan Motorsport. Op de vraag of hij de vrije training nog wel leuk vond, antwoordde hij: "Nee, helemaal niet. Geen enkele ronde."

Verstappen koos ervoor om in de vrije training te kijken of er wat meer topsnelheid uit de auto gehaald kon worden. Hiervoor schroefde het team een andere vleugel met minder downforce achterop. Dat gaat ten koste van de grip en zou in theorie de topsnelheid moeten verhogen. Het compromis was blijkbaar niet iets waar Max op zat te wachten, hij had te maken met grote hoeveelheden overstuur. Rijden in de auto voelde nu als 'rallycross'.

Daniel Ricciardo koos ervoor om tijdens de vrije trainingen met meer vleugel te rijden. Hij ondervond naar eigen zeggen niet de problemen die Verstappen wel had. Toch was de Limburger gemiddeld 0,2 seconden sneller dan de Australiƫr. Verstappen zette de zesde tijd in FP1 en de vierde tijd in FP2 neer. De Mercedessen domineerden beide sessies.