Officieel: VDL Nedcar stuurt duizend man weg

De kogel is door de kerk. Gisteren ging het nog om informatie van ingewijden, vandaag heeft VDL Nedcar zelf bekend gemaakt dat ze duizend werknemers de laan uit sturen. 

Het personeel van het Limburgse VDL Nedcar is vandaag op de hoogte gebracht van het feit dat ze binnenkort niet meer 6.999 collega's, maar nog maar 5.999 collega's gedag hoeven te zeggen. De autofabrikant gaat duizend banen schrappen omdat BMW de te produceren aantallen voor volgend jaar heeft verminderd. 

De helft van de banen verdwijnt onder tijdelijke werknemers die juist zijn aangenomen om de piek in productie van dit jaar aan te kunnen. Zo'n driehonderd mensen gaan weg dankzij natuurlijk verloop en de overige tweehonderd zijn uitzendkrachten. 

BMW kondigde eerder dit jaar al aan dat ze de productie in de fabrieken zouden terugschroeven vanwege teruglopende verkopen en het gedoe rondom de WLTP-cyclus. Bij Nedcar liep het ook al een tijd niet heel soepel. Het bedrijf had te kampen met stakingen omdat werknemers en vakbonden een hoger loon wilden, en bezwaar maakten tegen overwerk.