Pijnlijk. McLaren vergat bandenkeuze voor Japan door te geven

Zoek tegenwoordig het woord 'shitshow' op in een encyclopedie, en je krijgt een foto van het McLaren-hoofdkwartier te zien. Het amateurisme bij de ooit trotse renstal is hemeltergend. Laatste voorbeeld: een blunder bij de bandenkeuze.

Sinds de uiterst anale en wolligpratende Ron Dennis weg is bij McLaren, en de Amerikanen de boel (semi-)overnamen, lijkt McLaren volledig de weg kwijt te zijn. Er wordt niet meer gepresteerd, maar wel veel geruzied, en kennelijk is het team nu ook al niet in staat iets simpels als de bandenkeuze aan Pirelli door te geven. Voor de Grand Prix van Japan miste het de deadline om het gewenste rubber door te geven, en dus selecteerde Pirelli zelf de banden voor ze: 4 setjes medium, 5 setjes soft, en 4 setjes supersoft. Een schril contrast met de andere teams, waar de supersofts met 7 tot 10 gekozen setjes domineren.

Auto Motor und Sport maakt melding van de knullige faal, die tot gevolg heeft dat Alonso en Norris in de vrije trainingen niet met de supersofts op pad konden. Kennelijk neemt het team het proces van de-ronning erg serieus. Helaas heeft Pirelli geen humor getoond voor de race, wij hadden McLaren gewoon dertien setjes regenbanden gegeven. Succes d'r mee.

Update: McLaren beweert dat ze wél expres voor deze banden kozen...