Geniale man bouwt accupakketaanhanger als range extender

Het idee achter de elektrische auto is goed, maar hij is niet echt geschikt voor langere ritten of vakanties ver over de grens. Het bereik schopt dan roet in het eten. Gelukkig heeft deze Amerikaan een geniale oplossing gevonden.

Tegenwoordig rijdt een beetje elektrische auto vierhonderd kilometer op een volle acculading. Helaas halen lang niet alle accubakken dat. Het helpt ook niet dat snelladen eigenlijk best langzaam gaat, en sommige gevallen ook niet vaak achter elkaar kan. Een oplossing is een range extender, maar deze verbrandt benzine en past dus niet bij de groene gedachte achter de stekkermobiel. Dan blijft rijden op waterstof nog over, maar dat is helemaal toekomstmuziek. Voor nu is het beste alternatief een accupakket als trailer achter je Toyota Rav4 EV aanslepen.

Dit deed de Amerikaan uit onderstaande video. Hij vond het bereik van pak 'm beet 165 kilometer te weinig en nam stappen om daar iets aan te doen. Hij schroefde een accupakket uit eenzelfde auto op een kleine trailer, koppelde het geheel aan zijn eigen auto en kon vervolgens bijna twee keer zover rijden. Dit ondanks het extra gewicht van bijna 500 kilogram dat hij constant achter zich aansleept. 

Goed, de trailer ziet er niet uit en laat wat te wensen over op het gebied van praktisch nut, maar het idee is in de basis prima. Als je verder denkt kom je al snel uit op een sloot van oplossingen en mogelijkheden. Bouw bijvoorbeeld een grote bak op het accupakket en je hebt een volwaardige aanhanger/range extender. Of bouw er een complete caravan met zonnepanelen op. Kortom: het begin is er, nu de uitwerking nog.