Een privé-eiland of een Porsche 911 GT2 RS. U mag kiezen

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Eén daarvan: een nieuwe exclusieve Porsche omruilen voor een privé-eiland

Als je in Amerika iets nodig hebt, dan kijk je op Craigslist. De variant van Marktplaats staat vol met leuke aanbiedingen van uitgebrande auto's tot kapotte waterpomptangen, maar oplettende figuren stuitten ook op een aparte aanbieding: een privé-eiland in ruil voor een Porsche GT2 RS.

Het eiland ligt vlakbij de kust van Florida in de Halifax-rivier. Het gaat om ruim drie hectare grond die vermoedelijk vaker onder water ligt dan droog staat. Het blijft immers Florida swampland dat nogal eens met orkanen te maken krijgt. Ook wordt er niet verteld hoeveel alligators er op dit moment leven. Gelukkig ligt het eiland wel in een rustige buurt en liggen alle voorzieningen op een kort stukje varen. 

Wat moet u inleveren voor deze unieke kans? Optie één is 568.900 dollar. De tweede optie is een toch vaak stilstaande Porsche 911 GT2 RS. Een racewagen voor de straat die een record op de Nürburgring zette. Een auto voor de geoefende bestuurder die niet bang is voor een ruwe 700 pk uit een bi-turbo 3,8 liter zescilinder op de achterwielen, en bovendien een gelimiteerd collectors item. Deze auto is op dit moment zo'n drie-en-een-halve Euroton waard, wat neer komt op ongeveer $407.000,-  Met een ruil voor het eiland bespaart u dus al snel ruim $150.000,-

In 2016 werd er al een soortgelijke deal aangeboden. Toen was het eiland iets meer waard en werd er ook een duurdere Porsche te ruil gevraagd: een 918 Spyder. In beide gevallen zouden wij voor de Porsche gaan.