Red Bull smoort motorambities Max Verstappen in de kiem

Max Verstappen zou graag eens op een MotoGP-racer plaatsnemen, maar zijn werkgever wordt hier niet vrolijk van en geeft hem een resoluut 'Nein!' Overigens heeft onzen Max al een brommer in de schuur staan, maar niet eentje die je zou verwachten.

Toen Max Verstappen - samen met onder anderen Rico Verhoeven - gisteren in Utrecht kwam opdraven bij een evenement voor zijn sponsor Exact, kwam het gesprek even op tweewielers. Net zoals veel motortalent mag testen in Red Bull-raceauto's zou Max ook graag eens op een MotoGP-scheurijzer plaatsnemen. Uit angst dat hun golden boy iets overkomt smoorde Red Bull deze ambitie direct in de kiem, dus dat gaat niet gebeuren. "Ze zeiden resoluut ’nee’. Het mocht niet, ze vinden het veel te gevaarlijk. Dan houdt het op.", zo citeert de Telegraaf, die bij het evenement aanwezig was.

Wel haalde Max eerder dit jaar zijn motorrijbewijs (met 20 mag je nu al voor de zware A2-categorie gaan), hij had hiervoor aan twee lesjes genoeg. Natuurlijk staat er ook meteen een motor in de garage, maar niet een R1, GSX-R 1000, of KTM Superduke, zoals je wellicht zou verwachten. Racen doet Max wel op het circuit, zijn motor van keuze is een...Harley-Davidson. Kan 'ie zo aansluiten bij No Surrender, als hij wil.