Klussen maar: Corvette Stingray op basis van Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is voor vele doeleinden geschikt, een daarvan is de basis gebruiken en er een leukere auto op bouwen. Bijvoorbeeld een Chevrolet Corvette Stingray die ombouwer Mitsuoka maakte.

Het bezitten van een klassieke Amerikaanse muscle car is niet zonder de nodige nadelen. Ja, u rijdt als een koning op de weg, maar bochten zijn een probleem en tanken wordt een dagelijkse bezigheid. Ook het onderhoud is een uitdaging, want onderdelen zijn niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Dus als u de kans krijgt om een moderne auto te rijden met de looks van zo' klassieker, dan pakt u die toch?

Zeg hallo tegen vakkundig ombouwer Mitsuoka. Deze Japanners vieren hun vijftigste bestaansjaar en hebben daarom een Mazda MX-5 gestript en veranderd in een C2 Chevrolet Corvette Stingray. Of eigenlijk hebben ze de ex-Mazda gedeeltelijk veranderd. De deuren en de voorruit zijn nog origineel, voor de rest zijn het allemaal nieuwe panelen. Onderhuids hebben de ombouwers niets aangepast. De nieuwe creatie draagt de naam: Rock Star.

Bij het bestellen van de Corvette Rock Star heeft u de keuze uit zes zeer Amerikaans genaamde kleuren: Los Angeles Blue, Chicago Red, New York Black, Cisco Orange, Washington White en Arizona Yellow. Heel goedkoop is de auto ook niet. Prijzen starten bij 4.688.200 yen (€36.135) en kunnen oplopen tot 5.183.600 yen (€39.900).